Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2015 21:04 - Грижи за бижутата
Автор: facenet Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.04.2015 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Традицията на декоративните бижута идват от древността. Доказателства, открити от археолози при разкопки в различни части на света. Създаването на бижута става професия. Бижутата се превърнаха в произведения на изкуството. Въпреки че бижутата са устойчиви на влиянието на околната среда, те изискват и грижи. Така че ще споделя тези съвети как да се грижите за бижута, които са инкрустирани заедно с декорации.

Полезни съвети

• На първо място, да защити бижута от замърсяване и увреждане, те трябва да бъдат премахнати по време на домашна работа, както и при използването на козметични продукти: избелване, кремове, сапуни, парфюми, ацетон. • Съхранявайте всичките си бижута в бижутерийна кутия от отоплителни уреди и директна слънчева светлина.

Грижа за бижута от злато

• Разреден препарат за пране и ще премахнете всички петна от вашите златни бижута. Можете да ги оставите за целия ден (и нощ) и се разклащат от време на време, докато мръсотия не излезе. Измийте ги с дестилирана или студена вода и подсушете с кърпа. • Потъмнени от времето злато и златни бижута, можете да обновите със сок от лук.

Грижа за бижута от сребро

• Както със злато, сребърни бижута, можете да се накисва в сапунена вода, изплакнете и подсушете с кърпа. • Много затъмнени сребърни бижута може да се избърсват със суха а кърпа, сода или прах за зъби. След това изплакнете с чиста вода. • За възстановяване на блясък, сребърни бижута, можете да ги изпуснете за 10 минути в картофен бульон. • За да възстановите блясъка на сребърни и посребрени декорация, можете да ги изпере в сапунена вода с добавка на течен амоняк (1 супена лъжица в 1 л вода). Предупреждавам, че сребро инкрустирано не може да се почиства с амоняк.

Грижа за бижута с камъни и кристали Swarovski

Голямо внимание трябва да се вземат при Почистване на бижута с камъни които не могат да понасят висока влажност. Това тюркоаз, опал, апатит, лунен камък, малахит, кехлибар, перли, корали. В допълнение, перли , можете леко да разтривате с картофено нишесте, което премахва прекомерната влага и замърсяване. Специално предупреждение: перлите се разтварят в силен оцет. • За да премахнете мастни плаки, перлата можете да я увийте в ленено парче плат, преди това излейте върху нея 1 чаена лъжичка сол и във вода, докато солта се разтвори. Перлата обича топлината на човешкото тяло е по-вероятно да я носите всеки ден. ъй като перлата и тюркоаз са сред най-старите орнаменти, много легенди има свързани с тях. Кехлибар и слонова кост кост може безопасно да се мият в топла сапунена вода. • Пожълтяла слонова кост може да бъде накисната 10 минути в разтвор на белина за рокля, която съдържа хлор.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: facenet
Категория: Бизнес
Прочетен: 51355
Постинги: 16
Коментари: 9
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930