Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 20:05 - Как бижутата могат да влияят на здравето ни
Автор: facenet Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2015 20:10


Днес все по-популярно става учението за енергийните меридиани на човешкото тяло. Гръцкото учение за енергиите казва, че в телата ни има специални канали, чрез които циркулира енергията, която отговаря за нашето благосъстояние и самочуствие. В Китай тя се нарича чи, Индия - прана. Тази енергия се движи през дванадесетте сдвоени меридиани - линии, свързващи биологично активните точки.
Биологично активните точки – са тези условия, под въздействието на които може да се облекчи болката. С тези точки човек се ражда те са разположени на едни и същи области от кожата с леки вариации в зависимост от възрастта и растежа. Последните проучвания показват, че тези отделни точки запазват своите електрофизиологични свойства и след смъртта на лицето.
За да активирате тези точки, не е задължително да ги натиснете с пръсти или пронизващи игли. Действайки по тези биологично активни точки, здравето ви може да се подобри и чрез носене на определени бижута чрез акупресура.
Древните индийски учения дават съвети за здравословен начин на живот: какви бижута да се носят и защо.
image
Халки в долната част на ухото - помагат за регулиране на дейността на мозъка и подобрява паметта.
Обици в горната част на ухото - може да предотврати появата на херния. Пръстенът на четвъртия пръст на лявата ръка - стимулира половата система.
Пръстени на палеца на крака - въздейства върху рефлекторните точки на очите, ушите и нервните центрове. Те коригира дисбаланса в слънчевия сплит, регулиране на овулацията и намаляване на мускулна болка, причинена от тежки физически увреждания.
Халка за нос - намалява риска от инфекции в носната кухина и увеличава обонянието. Точката, в която тя контактува са свързани със сърцето меридиани.
Гривни за китка и глезена – засяга рефлексните точки, свързани с яйчниците и матката. Те спомагат за регулирането на функциите на репродуктивните органи.
Верижка или колиета - което виси от врата до нивото на гърдите въздейства на точки които са свързани със сърцето и белите дробове. Тясно покриваща тясна огърлица на шията улеснява работата на щитовидната жлеза и паращитовидните жлези.
Ако носите бижу с естествени камъни , лечебният ефект се добавя към терапия, която съответства на даден естествен камък.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: facenet
Категория: Бизнес
Прочетен: 51170
Постинги: 16
Коментари: 9
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031