Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2015 22:21 - Ето десет причини, поради които трябва да се четат книги.
Автор: facenet Категория: Поезия   
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.04.2015 22:30


1. Да се разработят вашите словесни способности

Въпреки че не винаги може да се направи по-добър комуникатор, тези, които четат са склонни да имат по-разнообразен набор от думи да изразят по-изразително как се чувстват и своите преживявания. Това увеличава експоненциално с повече обем думи които ви дават и по-високо ниво на лексиката ,която да използвате в ежедневието.

2. Подобрява фокуса и концентрацията

За разлика от блогове и новинарски статии, в седнало положение с една книга отнема дълг период на фокус и концентрация, която принципно е трудно да се направи. Да бъдете напълно ангажирани в книга включва затваряне за външния свят и да се потопите в текста, които с течение на времето ще укрепят вашето внимание и концентрация.

3. Утоляват жаждата за знания и влечението към изкуство

Проучване направено от Elixiria обяснява, че хората, които четат за удоволствие са в много пъти повече, отколкото тези, които не го правят. Тези хора посещават музеи, присъстват на концерти, и са почти три пъти по-повече склонни да извършат доброволна и благотворителна дейност. Читателите са активни участници в света около тях и ангажиментът е от решаващо значение за индивидуално и социално благополучие.

4. Подобрява въображението

С четене писмено описание на дадено събитие или място, умът ви е отговорен за създаването на този образ в главата си, вместо да се налага картинката, поставена пред вас, когато гледаме телевизия. Въображението подобреява света, а нас ни прави щастливи.

5. Четенето ви прави по-умни

Книги предлагат изключителено богатство на живот и на много по-ниска цена. Четенето дава шанс да се консумират огромни количества изследвания в относително кратък период от време. Внимателното и бавно четене, изискващо морално и емоционално отдаване в текста от страна на читателя, е характерно преживяване, което носи много ползи. Доколко човек ще използва потенциала на мозъка си в четенето на книги зависи изцяло от неговото желание.

6. Това ви прави интересни и атрактивни

Вие ще бъдете в състояние да задържате интереса на хората с които комуникирате. Ще бъдете много по-свободни в разговора и ще описвате дадени събития с много повече прилагателни именно с които ще увличате своите събеседници. Ще разказвате историите си много по-цветущо и интригуващо.

7. Четенето намалява стреса

Според проучването на Elixiria.bg , четенето намалява стреса. За хората е необходимо само да чететат тихо в продължение на шест минути, за да се забави сърдечната честота и намаляването на напрежението в мускулите

8. Подобрява паметта

Обикновено, когато четете, ще имате повече време и да размишлявате. Четенето дава уникален бутон пауза за разбиране и вникване. Като цяло, когато говорите, гледате филм или слушате музика няма как да натискате пауза. Ползите от тази повишена активност докато четете запазва паметта ви остра ,а умът средоточен. Спряхте се пак да прочетете написаното, Нали?

9. Усъвършенстване

Вие трябва да се научите да четете бавно, с любов, откритост, и с нашето вътрешно ухо наклони. Той обяснява, че трябва да се чете, за да увеличим нашето остроумие и въображение, нашето чувство за интимност-накратко, цялото ни съзнание, а също и да се лекува болката ни. С безкрайни гледни точки за живота можете да прочетете книги които могат да ви дадат възможност да станете по- усъвършенствани.

10. За развлечение

Всички предимства на четене, споменати досега са бонус резултат на най-важната полза на четене; Нейната стойност развлечения. Ако не беше за стойността на забавление, четенето ще бъде скучно, но тя не трябва да бъде. Четенето е не само забавно, но има всички допълнителни предимства, които ние сме обсъждали досега. Много по-завладяващо от гледането на филм или телевизионно шоу. Една хубава книга може да ни забавлява, лекува, и да подобри вашите житейски умения.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: facenet
Категория: Бизнес
Прочетен: 51301
Постинги: 16
Коментари: 9
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930